Volwassen bomen
Meer over de stichting
Écht lokaal
Kom gerust langs
Air = King
1+1=3
Kap met kappen!
Waarom The Forest Project?
Stichting Behoud ons Bos
Deze stichting is de beheerder en eigenaar van de bossen van The Forest Project, alle aangekochte grond wordt in deze stichting professioneel beheerd en geborgd.
Onze percelen zijn allemaal in Nederland, misschien zelfs om de hoek. Elke euro die wordt geïnvesteerd in The Forest Project zal ten goede komen aan de Nederlandse natuur. De uitstoot van CO₂ die we willen compenseren, vindt voornamelijk plaats binnen de landsgrenzen, waarom dan investeren in een project ver over zee?
Een volwassen boom neemt tussen de 20 en 25 kg CO₂ per jaar op, de boom gebruikt de energie van de zon en het koolstof (C) uit de lucht als voedingsstof om te groeien en stoot de zuurstof (O2) weer uit voor ons om in te ademen. Er gaan jaren overeen om uit te groeien tot een grote boom. Wij proberen in onze aankoop- en beheersprocessen rekening te houden met diversiteit in bos, zowel leeftijd als soorten. Andere organisaties kiezen voor de aanplant van jonge boompjes, deze hebben jaren nodig om uit te groeien tot een bos waar de flora en fauna floreren.
Omdat we zo lokaal zijn, zijn de percelen altijd binnen rijafstand. We proberen door het hele land percelen voor jullie aan te kopen. Ga je op bezoek bij een bekende, dan gedraag je je natuurlijk ook. Daarom verwachten wij ook dat er met zorg wordt omgegaan met flora en fauna, verstoring en het achterlaten van troep is dan ook uit den boze. Trek je wandelschoenen aan, en geniet!
Stichting Behoud ons Bos is in het leven geroepen om de percelen te beschermen, zonder winstoogmerk. The Forest Project daarentegen heeft wel een winstoogmerk. Ieder jaar wordt beslist hoeveel procent van de nettowinst gebruikt gaat worden om nieuwe niet-bospercelen te verwerven en deze te gaan ontwikkelen. Dit percentage is minimaal 40%, echter mag het de continuïteit van de organisaties niet in gevaar brengen. Uw investering zorgt er dus niet alleen voor dat bestaande bossen worden beschermd, er wordt ook nog eens nieuwe natuur ontwikkeld.
Grote delen van de wereld kampen met de gevolgen van luchtvervuiling. Sommige steden zijn onbegaanbaar door smogvorming en huidige generaties weten niet beter dan over straat te gaan met mondkapjes. De flora draagt bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit, investeer daarom in bos!
De CO₂ die wordt opgenomen door bomen blijft in de boom zolang hij leeft. In natuurlijke bosomgeving sterven er ook bomen, echter geven deze geleidelijk hun CO₂ af aan de omgeving. Nieuwe boompjes en struiken compenseren dit weer. Bij verbranding of de kap van een bos, komt deze CO₂ ineens weer vrij. Het veiligstellen van productiebos is daarmee erg belangrijk.